Az autó lámpája jelenti a fényt az éjszakában. A fényszóró és a lámpabúra együttesen felel a világításért, amit a jármű bocsát ki közlekedés közben.

Az autók egyike sem közlekedhet kifogástalanul működő, elülső és hátsó fényszórók nélkül. Amint bealkonyodik, fel.kell kapcsolni a lámpákat és elengedni a sárga fénycsóvákat, hadd terüljenek szét a sötétségben. A nem működő fényszóró egyértelműen problémát jelent az autós számára, de ugyanígy a halvány fénysugarak sem felelnek meg a közlekedés biztonsági elvárásoknak.

A búra és fényszóró is legyen kifogástalan

A tökéletesen működő fényszóró munkáját rontja a hibás lámpabúra. A lámpabúra a lámpa külső borítása, ami a fényszórókat védi és a lámpák fényét szabályozza. Ha a lámpabúra valamilyen okból már nem az eredeti állapotában található meg a járművön, kezelni kell a problémát. Az autó tulajdonosának kettő választása adódik. Az egyik a fényszóró búrájának a felújíttatása, a másik pedig az új alkatrész beszerzése.

A lámpabúra régen, eredetileg üvegből készült, de ma már műanyagból gyártják. A műanyagot lakk réteggel is bevonják annak érdekében, hogy meghosszabbítsák az alkatrész életét. A környezeti hatások, a jármű használata következtében a lakk réteg kopni kezd és a búra bemattul.

Felújítás, de meddig?

A bemattulás ellen egy ideig fel lehet venni a harcot a fényszóró búrák felújíttatásával. A szerelő műhelyben az autó lámpáját ilyenkor polírozzák és az alkatrész újra a megfelelő állapotba hozható. Azonban véges számú polírozási lehetőség áll az autósok rendelkezésére. Ezután a lámpabúra cseréje következik.

A BMW lámpabúra rendelést egyszerűen és váratlan problémák nélkül tudod intézni, ha tőlünk vásárolsz. Amennyiben a költségeken is spórolni szeretnél, fontold meg a bontott alkatrész megvásárlását.

Az új alkatrész garantáltan megfelel a minőségi elvárásoknak. Az új alkatrész magasabb árát nem muszáj belekalkulálni a kiadásokba, ha az olcsóbb, bontott változatot választod. A BMW alkatrész kereskedésünk a bontott alkatrészek széles és minőségi kínálatával várja az autósokat.