A bontásra ítélt autókból – legyen bár a bontás oka az elöregedés vagy totálkár – sokféle alkatrészt kinyerhetünk, újrahasznosíthatunk vagy értékesíthetünk. A bontás legelső lépése az előkészítő papírmunkák elvégzése, amely után megkezdődhet a szakszerű autóbontás.

Első lépésben a gépjárműben található folyékony anyagok kerülnek kinyerésre különböző (az anyagnak megfelelő) tárolóedénybe. Ilyenek például a motor- és fékolaj, vagy a hűtővíz. Ezután a további veszélyes hulladéknak minősülő anyagot is eltávolítják, így a gumiabroncsokat is.

Miután az autóból minden veszélyes és folyékony anyag kikerült, elkezdődik azon anyagok kinyerése az autó különböző részeiből, melyek szelektíven gyűjthetőek és újrahasznosíthatóak, mint az alumínium, a vas, vagy a műanyag.

Számos bontott alkatrész kerül elő, amely még megmenthető és értékesíthető a piacon, hiszen ezek tulajdonképpen eredeti, gyári alkatrészek, melyek olcsóbbak a piacon, mint az újonnan rendelt, utángyártott társaik. Az autóbontás során tehát minden szakszerű helyre és kezekbe kerül. Ami menthető, azt megmentik, ami értékesíthető, azt eladják, minden mást megfelelő módon tárolnak és szállítanak el.

Amennyiben Ön is a bontott alkatrészek híve, nézzen körül használt BMW alkatrész kínálatunkban!