A BMW alkatrészek, BMW motorok névadója a német „Bayerische Motoren Werke AG” név rövidítése, mely magyarul annyit tesz: „Bajor Motorgyár Rt.”. Három autótípusból áll a BMW kínálata: BMW-ből, Miniből, és Rolls Roys-ból. Nyereséges vállalat, tíz évvel ezelőtt, 2006-ban például 48 999 milliárdos volt a forgalmuk, nyereségük pedig 2 874 euróra nőtt. A BMW cég olyan sikeres, hogy részvényét őrzik a német DAX indexben.

1913-ban Karl Rapp alapította meg a Motorenwerke GmbH-t, mely a BMW elődjének számít. 1917 júliusában BMW GMbH-ra változtatták a nevüket, majd részvénytársasági formát öltöttek, mely a BMW AG nevet kapta. Első üzletvezetője egészen 1942-ig Franz Josef Popp volt. Max Friz, a törekvő mérnök, ötleteinek itt talált megvalósítási lehetőséget: 1917-ben olyan motort fejlesztett a repülőgépek számára, amely által csökkent a teljesítményveszteség.

Ez a konstrukció olyan sikeres lett a porosz katonai igazgatás köreiben, hogy rögtön 2 000 darabot rendeltek meg belőle, 1919. június 17-én pedig a BMW Illával a 9 760 méteres magassági világrekordot is elérték.

BMW alkatrészek, BMW motorok vásárlásával kapcsolatban keressen minket bizalommal!