Bontott BMW lámpákkal is kereskedünk, ezért érdemes szemügyre venni a termékválasztékunkat. Ha BMW járművedhez alkatrészt keresel, válassz minket!

A világítás a közlekedés biztonságának egyik kulcsfontosságú tényezőjét jelenti. Az utakon suhanó járműveknek esélyük sincsen, ha a sofőr nem látja, hogy mi közeledik felé, merre halad vagy mások előtt láthatatlan. Az utak kivilágítása mellett a járművek felszereltsége is fontos, mindkettő egyaránt számít, ha a balesetmegelőzés a cél.

Bontott BMW lámpák

Milyen világítással rendelkeznek az autók?

Az autókon többféle lámpát is találunk, amiket a gyártás folyamatában beépítenek. A lámpák különböző funkciókat látnak el. A jármű elején és hátulján találhatóak a fényszórók, illetve lámpák.

1. Az elülső fényszórók a haladást segítik. Két típusú világítást lehet ezeken a fényszórókon beállítani. A tompított fényszóró az általános használathoz illik, a másik az országúti vagy távolsági világítás, amit csak indokolt esetben, más autósok elvakítása nélkül szabad használni.

A fényszórók használatának kiválasztása függ az aktuális látási viszonyoktól és a tereptől, ahol az autós halad. Télen nagyobb fényerősség alkalmazására gyakrabban van szükség. A hidegebb hónapokban nagyobb a belsetveszély, nemcsak a csúszós utak, de a rosszabb látási viszonyok miatt is.

Kifogástalanul működő lámpák nélkül senkinek nem szabad elindulnia, különben végzetes következményeket idézhet elő. A nappalok rövidsége magával hozza a hónapokon át tartó korai sötétedést. Az időjárás gyakran lepi meg a sofőröket sűrű köddel, amiben még világítással is nehéz áthatolni, de a zuhogó hó, sűrű havas, ónos eső sem ismeretlen nehezítő tényezők.

2. A hátsó lámpák működése, láthatósága nem kevésbé lényeges, hiszen a jármű mögött közlekedők ezeket látják meg először. A hátsó lámpák négy részre oszthatóak: ködlámpa, helyzetjelző, féklámpa és a tolatólámpa.

3. Az autó belső terében is szereltek be égőket, amik elsősorban az utasok kényelmét javítják. Ezek a lámpák valamilyen hibát jelezhetnek vagy egyszerűen olvasáshoz tudnak fényt adni.

Bontott BMW lámpák

Mikor jön el a végleges csere ideje?

A lámpák, fényszórók fényforrását többféle izzó jelenti. Az izzók autótól függően lehetnek régebbi vagy korszerűbb típusok. A legrégebbi típusnak számít a halogén izzó, ami egyben a legolcsóbb is, egyik előnye, hogy könnyen cserélhető. Ezt követi a xenon izzó, ami már drágább, nagyszerű fényerősséggel jellemezhető. A jelenlegi abszolút csúcsot a LED izzók jelentik, hiszen energiatakarékos, erős, fehér fényforrásnak számítanak.

Az izzót búra fedi be, ami az izzó teljesítményétől függetlenül is szabotálni tudja a lámpa működését. A búra elhasználódik és bemattul egy idő után. Bizonyos számú felújítást elbír a lámpa búrája, amit polírozással ismét újszerűvé lehet varázsolni. A felszíni elszíneződés egy idő után vissza fog térni.

Az izzót ki lehet cserélni, de ha a búra már sérült, rosszul engedi át a fényt, eljött az ideje a lámpa cseréjének. A kifogástalan állapotú, válogatott bontott alkatrészek között olcsóbban juthat lámpához az autó tulajdonosa. Nem muszáj kitartani a teljesen új alkatrészek vásárlása mellett.

Jó tudni, hogy a fényszórók és lámpák működésére, állapotára vonatkozóan szigorú szabályok vannak érvényben. Egy autó könnyen elveszítheti a műszaki vizsgát vagy a forgalmi engedélyt is, ha nincs rendben valamelyik világítótest.

Bontott BMW alkatrészeket tudsz vásárolni pénztárcabarát árakon, ha eljössz hozzánk a budapesti telephelyünkre. Keress minket üzenetben vagy telefonon, ha kérdésed van!