A használt autókhoz kínál használható alkatrészeket a BMW bontónk Budapesten. Ne vesd el a használt alkatrészek lehetőségét, inkább használd ki azt!

Autó tulajdonosnak lenni azzal jár, hogy döntések sorozata vár az autósra. Milyen méretű, teljesítményű, márkájú modellre szánjon pénzt? Egy, a gyártószalagról legördült, új autót válasszon vagy inkább egy olyan járművet, ami járt már az utakon? Amikor már megvan az autó, akkor is dönteni kell a fenntartásához kapcsolódó szolgáltatásokról, termékek beszerzéséről. Alkatrészt cserélni minden autónál kell, előbb vagy utóbb. Az autós előtt ott a kérdés: új vagy bontott legyen a fényszóró, ablakmosó lapát vagy hűtőrács?

Valószínűleg mindenki habozás nélkül azt válaszolja, hogy csakis újat hajlandó vásárolni. A tapasztaltabb autósok válasza már nem ilyen egyértelmű. Autót vásárolni, autóval közlekedni és autót fenntartani is egyéni igényekhez igazodik. Ennek megfelelően nem csak az ár a fő szempont.

bmw bontó budapesten

Az ár fontos, de mi van mögötte?

Az alkatrészgyártás maga is összetett kérdés. A laikusok joggal gondolhatják, hogy az egyes autómárkák több gyárat tartanak fenn, ezekben a gyárakban készülnek az egyes modellek, az első csavartól az utolsó festékszórásig. Nos ez nem egészen fedi a valóságot. Bizonyos alkatrészeket ugyanis az autómárkák által megbízott beszállítók gyáraiban készítenek el. Jellemzően ugyanazok az autóalkatrészek kerülnek kiszervezésre, például a motorvezérlő egység, a gyújtógyertya vagy a katalizátor. Gyári alkatrésznek tehát szó szerint véve azt a terméket kell tekinteni, ami minden jellemzőjében megegyezik az eredetivel.

Mi az oka annak, hogy az eredeti alkatrész, akár a gyártónál, akár annak beszállítójánál készült, jóval drágább? A termék sok állomáson halad keresztül, ameddig eljut a vásárlóhoz. A szállítás, a raktározás, a csomagolás mind költséggel jár. A gyártók és a szolgáltatók költségei az árban is tükröződnek. Ezen kívül, ahogyan a legtöbb termék esetében, úgy az autóiparban is igaz az, hogy a gyártók az új termék megvásárlását szorgalmazzák. Ha az alkatrész újonnan drága, a vásárló vegyen inkább új autót.

bmw bontó budapesten

Mit kap alacsonyabb árért a vásárló?

A magasabb árért cserébe megbízhatóságot és időtálló minőséget kap a vásárló. Az utángyártott alkatrészek piacán nagy a kínálat, de legalább ugyanilyen eltérő ugyanannak a terméknek az ára és a színvonala is. Itt is is igaz, hogy a drágább, jobb, de a megfizethető árért cserébe el kell fogadni, hogy a termék is gyengébb minőségű lesz. Egy használt autó tulajdonosa viszont nem fog új, méregdrága alkatrészt venni, főleg akkor nem, ha egyes termékek értéke még egy öreg autó árát is képes meghaladni. Ha viszonylag fiatal járműből származó, hibátlan alkatrész jó áron elérhető, a vásárló máris nagyon jól járt.

A jármű tulajdonosának preferenciáit befolyásolják, hogy mikor, miért, hol, mennyit használja az autót. A másik oldalt képviseli az alkatrészek beszerezhetősége, amire nincsenek hatással az autós személyes igényei.

A fővárosban működik az autóbontó vállalkozásunk, ami minden kötelező engedéllyel rendelkezik és az összes szabálynak megfelel. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy megfeleljünk a vásárlók elvárásainak. Egyetlen, nálunk kapható alkatrész sem fogja megadni magát hetek múlva. Nagy gondot fordítunk arra, hogy kizárólag megbízható forrásból fogadjunk bontásra ítélt járműveket. A szakszerű szétszerelést követően csakis a jó állapotú alkatrészeket soroljuk az eladandó kategóriába.

Nyugodtan fordulj hozzánk, ha BMW márkájú járművet vezetsz és szeretnél bontott alkatrészt találni! Az ár és a minőség is kedvező lesz, ha olyan kereskedésben vásárolsz, mint amilyen a miénk.