bmw autóbontó

Egy teljesen legálisan működő BMW autóbontóból tudsz vásárolni alkatrészt, ha minket választasz. A bontott alkatrésszel nem feltétlenül jár együtt a rizikó.

A saját szempontjaid alapján vásárolj!

Autósként mindenkinek megvannak a saját szokásai a vezetésben és a vásárlásban is. Az alkatrészek ügyében nem érdemes csak arra hagyatkozni, hogy egy ismerősnek mi vált be vagy milyen terméket vásárol a leggyakrabban. Különösen igaz ez az alkatrészekre, mert mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy melyik opció éri meg a számára.

Az örök kérdés, az új vagy használt alkatrész dilemmája, nem is jár olyan egyértelmű válasszal mindenki számára. Az valóban igaz, hogy egy új termék teljes és magas áron vásárolható meg, a magasabb árhoz pedig jár a márka garantálta minőség is. Ez alapján minden autós új alkatrészt kellene, hogy vásároljon, amennyiben megengedheti magának és fontos számára a megbízhatóság.

bmw autóbontó

Új legyen vagy inkább a használt alkatrész?

Menjünk bele egy kicsit jobban a részletekbe. Nem a termék kora és vételára az egyetlen, ami fontos lehet a beszerzésnél. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a jármű az elsődleges dolog, ami befolyásolja, hogy milyen alkatrészre van szüksége a tulajdonosnak. Az autó életkora és a típusa, a márkája határokat szab annak, hogy milyen alkatrészt lehet hozzá beszerezni és honnan.

Egy régi autó vagy egy olyan széria, ami nem feltétlen régi, de a gyártását már befejezték, csak bontott alkatrészt kaphat. Régi vagy kifutott autókból pedig több van, mint gondolnánk, hiszen az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hazai autókat általában nem néhány évente cserélik le. Egy átlagos, magyar autó használati ideje körülbelül 15 év.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen lesz az a használt alkatrész, amit találni lehet a kereskedők kínálatában. Az autóbontókban a beérkező, bontásra ítélt autókat szétszerelik, de nem válogatás nélkül adják tovább az egyes elemeket. Az eladást egy alapos selejtezés előzi meg, az eladható alkatrészeket pedig osztályozzák is.

bmw autóbontó

Osztályozás és árazás alkatrészenként

Az osztályozás az alkatrészek kora és állapota alapján történik. A legmagasabb kategóriát képviselik azok a termékek, amik kiváló vagy akár újszerű állapotban vannak, emiatt pedig azonnal beépíthetőek egy járműbe. Az alacsonyabb kategóriába sorolhatóak azok az alkatrészek, amiket beépítés előtt javítani kell vagy felújítani.

Mindegyik alkatrészben közös, hogy eredeti és márkás termékről van szó, ami a járműbe gond nélkül beilleszthető. Itt már nem érdemes spórolni és inkább a lehetőségekhez képest az újabb, jobb állapotú darabokat érdemes választani.

A hivatalos autóbontók lelkiismeretes és szabályos munkájában megbízhat a vásárló, ennek köszönhetően még garanciát is kaphat a bontott alkatrészre. A szabályok szerint a megvásárolt alkatrészt vissza is lehet küldeni egy bizonyos időn belül. Ennek köszönhetően a márka kereskedésekhez hasonló színvonalat tudnak nyújtani a  bontók is.

Az autóbontónkban nem mást találsz, mint a megbízható minőséget. Az autódat nem kell féltened attól, hogy silány alkatrésszel egészül ki, ami veszélybe sodorhatja az egész jármű teljesítményét, élettartamát vagy az épségét. Menj biztosra, de nem kell bármilyen áron vásárolnod, ha alkatrészről van szó.

Keresd az ár-érték arányban meggyőző termékeket nálunk és bonyolítsd le az aktuális alkatrész cseréjét egyszerűen és legfőképpen sikeresen! Minden információra szükséged van a vásárláshoz? Lépj kapcsolatba velünk segítségért a honlapunkon közzétett elérhetőségek egyikén!