A nyár az utazás jegyében telik, ilyenkor azok az autók is többet futnak az utakon, amiket egyébként nem hoznak elő rendszeresen a garázsból. Senki ne induljon el egy hosszabb utazásra anélkül, hogy előtte ne ellenőriztetné le műhelyben az autója állapotát! Idegen helyen lerobbanni, segítséget szerezni és drágán fizetni a felelőtlenségért senki nem szeretne.

A lámpák azok közé az alkatrészek közé tartoznak, amiknek a hirtelen meghibásodása komoly veszélybe sodorhatja az autót és utasait. Egyrészt megfelelő világítás nélkül szabályba ütközik közutakon haladni, másrészt pedig komoly balesetveszéllyel is jár. A lámpák biztonságot tudnak nyújtani és a vezetési élményben is szerepet játszanak.

A KRESZ szerint a forgalomban résztvevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. A tompított fényszórók feladata, hogy éjszaka és rossz látási viszonyok között láthatóvá tegyék a járművet a többi közlekedő számára. Indokolt esetben ködfényszórót, egyéb esetben nappali menetfényt is használhat az autós.

A nyári hónapokban ugyan hosszabbak a nappalok és kevesebb, kellemetlen időjárási jellemzővel is kell szembenézni, de az éjszaka ugyanúgy eljön minden alkalommal. Hiányos vagy tompa lámpákkal közlekedni maga az életveszély, ezért az indulás előtt erre is ki kell térnie az átvizsgálásnak.

bmw bontott lámpa

A lámpák hibáiról

Az autók lámpái borításból és izzókból állnak. A kisebb gondot az jelenti, ha az izzó kiég, mert ezt pótolni kell és akár saját kezűleg is lehet cserélni. A rosszul behelyezett izzók és a hibásan beállított fényerő is okozhat eltéréseket a lámpák fényerejében, amit szintén ki kell igazítani.

A lámba borítása bemattulhat, besárgulhat, de akár párásodást is lehet rajta tapasztalni, amit csiszolással egy ideig még vissza lehet állítani, de egy idő után a lámpa élettartama eléri a végső pontját. Ezt a pontot túlhaladva már nem lehet többször felújítani a lámpát és csak a csere jöhet szóba.

Az izzók kiégése mellett kiégett biztosíték, elektromos hiba, tönkrement tömítés, sérült elektromos csatlakozó is szerepelhet a problémák listáján. Az elektromos hiba eredményezhet nem megfelelő érintkezést a lámpában, ez pedig villogáshoz, pislákoláshoz vezethet, ami nagyon zavaró.

A pislákoló lámpák mellett szintén gyakori meghibásodási jelenség a fényszórók gyengülő ereje. A legrosszabb szint természetesen az, amikor a lámpa teljesen elsötétül és nem is reagál semmire.

bmw bontott lámpa

Honnan érkezzenek az új lámpák?

A kézenfekvő megoldás az, ha a gyártótól, márkaboltból vásárol egy autós új alkatrészt, ám ez sokszor nagyon sokba kerül. A költségek lefaragásában sokat tud segíteni, ha az autós nyitott az alternatív megoldásokra is. Ilyen lehetőség a bontott vagyis használt alkatrész.

A lámpák között BMW bontott lámpák is elérhetőek, méghozzá olyan állapotban, ami akár újszerűnek is mondható. A bontónkban többféle szintre sorolható alkatrészekből válogathat a vásárló az alapján, honnan, milyen állapotú lámpa kerül a kínálatba.

A BMW bontónk folyamatosan megújuló és sokszínű készlettel várja az autósokat. Az alkatrészek cseréjét nem lehet halogatni, ha a tulajdonos nem szeretné túl sokáig nélkülözni. Elhasználódás vagy út közben keletkezett sérülés egyaránt indokolttá teszi a cserét.

A használt alkatrészekkel több szempontból is csak nyerhet a vásárló. Nem is kell keresgélnie egy megbízható BMW bontó után, mert itt vagyunk mi. Keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén vagy pedig látogasson el a telephelyünkre, ahol a kollégáink segítenek a vásárlásban!