Autózni, jogosítványt szerezni és autót birtokolni is mindennapos dolognak számít. Egyenesen elvárás egy sokoldalú munkavállalótól vagy éppen felelősségteljes szülőtől az, hogy legyen kocsija. A vezetéshez szüksége oktatás elvégzése és az autó beszerzése, fenntartása is egyre drágább, ezért érdemes alternatívákat keresni ott, ahol erre lehetőség van.

Hogyan spórolhatsz az autódon?

Autó tulajdonosnak lenni rendszeres kiadásokat jelent, amiket havi és évi szinten is bele kell kalkulálni a személyes, illetve a családi büdzsébe. Mire kell költeni egy autóval kapcsolatban? Az autó műszaki állapota és teljesítménye alapján minden járműnek van egy jellemző fogyasztása. Az autóra kötelező adó, felelősségbiztosítás és casco is számolandó, ezeknek az összege eltérhet, mert bizonyos díjakat személyre szabnak.

A járművet műszaki vizsgára is vinni kell, illetve szervizben ellenőriztetni az állapotát. Az évszakváltáskor gumiabroncsokra is költeni kell alkalmanként, nem beszélve a kiegészítőkről, amik a biztonságos, komfortos autózást segítik.

Ne hagyjuk ki a listáról a parkolás, üzemanyag, autópálya matrica árát se, ami nem túlságosan pénztárcabarát mostanában. Átlagos költséget számolva egy autóra havonta legalább 100 ezer forintot kell költeni vagy még többet is.

Ezek után fontos ismerni a spórolási lehetőségeket. Az opciók közé tartozik a bontott alkatrész megvásárlása is.

bontott bmw alkatrész vásárlás

A bontott autóalkatrészek három fontos tulajdonsága

1. Az egyik érv, ami a bontott alkatrészek mellett szól, egyre aktuálisabbá válik, ez pedig a környezetbarát újrahasznosíthatóság. Azt mondanunk sem kell, hogy mennyire környezetszennyező az új alkatrészek gyári előállítása, amivel a saját bolygónkat romboljuk.

A már legyártott alkatrészek újra felhasználása hozzájárul ahhoz, hogy a széndioxid kibocsátást jelentősen csökkenteni lehessen, de a hulladék mennyisége is kevesebb lesz ennek a gyakorlatnak köszönhetően.

2. Az is nyomós érvnek számít, hogy egy bontott alkatrész akár 70 százalékkal olcsóbb is lehet egy új, márkás és gyári elemnél. Autót fenntartani és vásárolni egyébként is költséges, de új alkatrészekkel ellátni már lassan luxus kategóriát jelent a növekvő árak miatt is. A használt alkatrészek szélesebb vevőkörnek kínálnak pénztárcabarát megoldást.

3. A bontott alkatrészekhez könnyebb lehet hozzájutni, mert nem kell annyit várakozni rájuk. A gyártók oldaláról akadozhat az ellátás, ha valamiből ellátási hiány lép fel vagy egyéb okból válik időigényessé a kereskedők, vevők kiszolgálása. A használt elemek ráadásul minden igényre választ jelentenek, de az új alkatrészek között nem elérhetőek bizonyos típusok, mert már nem gyártják őket.

bontott bmw alkatrész vásárlás

Alkatrész a BMW-dbe

Amennyiben a BMW modellek egyike áll a garázsodban, akkor nálunk a legjobb helyen jársz, mert megfizethető árban és nagy választékban kínálunk az autódhoz passzoló alkatrészeket. Alkatrészre előbb vagy utóbb minden autó tulajdonosnak szüksége lesz, ezért nem árt, ha jó előre kiválasztja a megbízható autóalkatrész kereskedést, ahová majd visszatérhet.

A márka kereskedések már nem számítanak automatikus választásnak, mert az eredeti, gyári és új alkatrészek ára nagyon magasra szökött. Csak kevesen engedhetik meg maguknak a több milliós tételt jelentő, új járművek megvásárlását és a vadonatúj autóalkatrészek beszerzését egyszerre.

A honlapunkon fotókkal és leírással mutatjuk be az eladó autó elemeket, de szívesen adunk további felvilágosítást az érdeklődőknek. A bontott BMW alkatrész vásárlásról kérdezz minket a megadott elérhetőségeinken!